“E foarte important să ai planuri” – Felix Pătrășcanu, Povești cu performeri

Până acum am fost în multe domenii, de unde am “furat” diferite tehnici, idei, mindset și obiceiuri de la adevărați pionieri în domeniile lor de activitate. 

A venit momentul să aducem un invitat direct din zona noastră și anume, din zona antreprenoriatului. 

Cu siguranță ai auzit de el, și dacă n-ai auzit de el…Ai avut vreun colet livrat de firma lui. 🙂

Felix Pătrășcanu este un pionier al antreprenoriatului în România, un vizionar curajos care a transformat o mică afacere de curierat într-un gigant al industriei, alături de frații Adrian și Neculai Mihai. 

FAN Courier poartă numele celor trei antreprenori F – Felix, A – Adrian şi N – Neculai, păstrând ideea că prietenia şi antreprenoriatul pot merge mână în mână.

Trei prieteni din copilărie dintr-un sat din Vrancea s-au reîntâlnit în Bucureşti, accep­tând provocarea de a crea un business în perioada tumul­tuoasă a anilor ’90. 

Am povestit despre lucruri care i-au ieșit, despre greșeli pe care le-a făcut în business, lecții valoroase pe care le-a învățat în timpuri în care nu aveai acces la educație antreprenorială, principii care i-au făcut să se diferențieze major, despre oportunități pe care le vede în piață și despre multe alte lucruri super specifice pentru antreprenori și manageri.

Peste 8000 de angajați în acest business, peste 200 milioane euro cifră de afaceri, multe lecții învățate și multe experiențe bifate. 

Iată top 4 idei pe care le poți învăța din acest episod plin de lecții valoroase:

1. Ce anume te ajută cu adevărat să inovezi în business.

2. Care e modul în care se uită un antreprenor care a ajuns la peste 200M euro cu business-ul când are un eșec. 

3. Cum analizează Felix și partenerii lui piața, la ce sunt atenți în această perioadă pentru a găsi strategia potrivită.

4. Care e esența prin care reușesc să aibă 8000 de oameni în echipă și să îi mențină pe termen lung.

Dacă ești antreprenor sau manager și vrei să-ți optimizezi performanța și să-ți dezvolți business-ul, acest episod este un must-listen! 

Fii pregătit să fii inspirat și să înveți de la unul dintre cei mai de succes antreprenori din România. 

P.S.: Curaj, draga mea! Curaj, dragul meu. Curaj să te duci înainte, indiferent ce va fi, indiferent dacă viața și experiențele prin care vei trece îți vor confirma că ești pe locul potrivit și că rolul de antreprenor e pentru tine, indiferent dacă va fi mai ușor sau mai greu acest drum al antreprenoriatului, indiferent dacă viața îți va spune că nu e pentru tine acest rol și că poate e mai bine să încerci altceva.

Nu contează care e rezultatul final, contează experiența și procesul prin care treci, pentru că indiferent că vei rămâne pe loc de antreprenor sau că nu vei rămâne, viața și experiențele pe care le vei trăi în această perioadă, îți vor aduce niște beneficii pe care în puține situații poți să le iei.

Dacă nu ai ascultat interviul, îl găsești AICI integral

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială