Succesul, oricum l-am defini fiecare, are un PREȚ

Succesul, oricum l-am defini fiecare, are un PREȚ. Nimeni nu poate ajunge la linia de sosire fără a plăti prețul.

Usain Bolt, fostul sprinter jamaican, este considerat unul dintre cei mai mare sprinteri din toate timpurile. A câștigat 8 medalii de aur olimpice și aproximativ 90 de milioane de dolari. 

A alergat aproximativ 2 minute si 41 de secunde în total pentru a câștiga cele 8 medalii olimpice. (3 curse de 100m, 3 de 200m și 2 la ștafeta de 4x 100m).

Asta înseamnă aproximativ jumătate de milion de dolari pentru fiecare secundă în care a alergat.  

Doar că, pentru acele 2 minute și ceva de alergare, s-a antrenat ani de zile.

Oricum am defini succesul, e nevoie să înțelegem că nu putem avea rezultatul final, fără să trecem prin proces. Fără să ne #antrenăm pentru asta. 

Nu poți înlocui disciplina și consecvența cu zeci de cursuri la care mergi dar fără  să pui în aplicare. 

Nu putem aspira la #rezultate dacă nu lucrăm la lucrurile care le produc. Nu pot să sper doar că anul acesta voi tripla cifra de afaceri, dacă nu fac un plan pentru asta, dacă nu monitorizez progresul și unde sunt în raport cu obiectivul, dacă nu analizez și dacă nu intervin strategic atunci când este cazul. 

Nu putem atinge obiectivele pe care ni le dorim, dacă tot sperăm că va veni cineva cu o baghetă magică care ne va schimba viața sau care deține formula secretă, în loc să lucrăm să le îndeplinim. 

Imaginează-ți dacă Usain Bolt s-ar fi antrenat doar în zilele în care avea chef să se antreneze. Dacă nu și-ar fi monitorizat antrenamentele. Dacă nu ar fi depus eforturile necesare la fiecare antrenament.Dacă ar fi așteptat să îi spună cineva care este formula magică prin care poate câștiga medalia și el să nu mai facă atâta efort.  

Probabil că nu l-am fi cunoscut.

Darren Hardy, în cartea sa „The Compound Effect”, vorbește despre cum micile obiceiuri aparent nesemnificative se compun pentru a ne construi sau distruge. Acele lucruri mici pe care le faci pot părea nesemnificative astăzi, poate nu pare că progresezi, dar crede-mă, ele se acumulează și într-o zi vor da roade. 

Nu mai aștepta ca cineva să parcurgă procesul “succesului” pentru tine, în timp ce tu doar primești recompensa. Nu există înțelepciune sau creștere personală într-o călătorie pe care o face altcineva pentru tine. 

Călătoria este a ta, așa că rămâi în proces. 

Știu că sună clișeic. Roma nu a fost construită într-o zi, dar în fiecare zi s-a pus o cărămidă. Și aș vrea să te întreb: tu continui să pui cărămizi în fiecare zi pentru obiectivele tale?

Dacă da, atunci te aștept pe 16 și 17 iulie, de la ora 19:30, să punem câteva cărămizi în afacerea ta. 

Nu îți dau întâlnire să facem teorie, ci să lucrăm, să ne antrenăm, pentru ca 2024 să nu fie iar acel an în care știam că pot mai mult, dar din nou, nu mi-am atins obiectivele setate la început de an.. 

Facem rezumatul primei jumătăți de an, analizăm cauzele reale ale obiectivelor neatinse ca să poți schimba direcția, antrenăm gândirea #strategică ca să poți lua deciziile care vor avea cel mai mare impact în următoarele 6 luni în afacerea ta iar la final, obții claritate în ce ai de făcut, pentru a accelera rezultatele și a-ți atinge obiectivele la final de an. 

Știu că repet, dar e atât de important acest lucru: Nu putem aspira la #rezultate extraordinare dacă nu lucrăm la lucrurile care le produc. 

Ne vedem în sala de antrenament? Dacă ești hotărât să îți atingi obiectivele anul acesta și să fie un an diferit de cei până acum, rezervă-ți locul aici.

Te rog însă, un lucru. 

Locurile sunt limitate, pentru că facem și analiză și îmi doresc să lucrez cu cei care participă. 

Te rog, nu te înscrie și nu ocupa locul unui antreprenor care vrea să lucreze la creșterea afacerii lui, dacă nu ești dispus să vii să lucrezi. 

Te aștept să lucrăm împreună pentru ca la final de an, să „câștigi” medalia. 

Diana Crișan

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială