Dacă și-a dat demisia sau l-ai concediat, te rog să faci asta.
În momente de genul, pentru mine ca și manager, a devenit esențial să fac acest pas. Aproape că nu am avut plecare din echipă, fără să cer 𝐟𝐞𝐞𝐝𝐛𝐚𝐜𝐤.
Am întrebat fiecare persoană cum a fost experiența pe acest job, în această firmă. Și în special, ce i-ar fi plăcut să fie diferit. Ce l-ar fi ajutat să performeze mai bine și poate, să rămână. Ce ar fi schimbat la responsabilități, la dinamica din echipă și în special, la relația cu mine ca și manager. Și a fost una dintre cele mai bune metode de învățare ca și lider.
Așa că, îți recomand cu drag să faci asta. În special dacă ai concediat pe cineva. Îți poate salva brandul de angajator și ani de zile pline de lecții de leadership, dacă eviți acest moment.
Ascultă și nu intra în justificări. Decizia e luată. Nu e momentul să te justifici sau să justifici. Scopul tău e să asculți și să lași persoana din fața ta să se descarce.
Cel mai probabil, e și cu emoțiile clasice de despărțire: frustrare, dezamăgire, supărare etc. Acum îi e mai ușor să-ți spună aspecte pe care nu avea curajul să le spună din rolul de angajat.
Ascultă-l. Dacă nu o faci tu, se va descărca altundeva. La un prieten, la o întâlnire cu alte persoane, acasă, cu rudele etc. Și crede-mă, e mai bine să îi dai tu spațiul acesta, decât să și-l caute după. Pentru că dacă nu și-a descărcat ofurile, de cele mai multe ori, ele devin telenovele când pleacă.
Ascultă-l activ. Pentru că poate să-ți dea nuanțe esențiale despre modul tău de management, să-ți dea soluții pe care altfel, le-ai descoperi în luni de zile și prin mai multe greșeli repetate sau poate să-ți confirme cât de bună a fost decizia pe care ai luat-o și data viitoare să ai curaj să o iei mai repede.
Ia-ți informațiile, filtrează și du mai departe cu tine ce e cu adevărat relevant pentru business și pentru echipă.
Știi să faci asta!
Pentru wiseleader-ul din tine,
Diana