4 pași pentru a măsura corect performanța în business

Evaluarea performanței în business este o provocare constantă pentru directori și manageri, asemenea vechilor cercetași de baseball. Cu toate acestea, la fel cum Oakland Athletics a descoperit în Moneyball că măsurarea corectă este esențială, și în business, alegerea statisticilor potrivite este crucială.

Multe companii se bazează în mod tradițional pe măsuri financiare, cum ar fi creșterea vânzărilor pentru a evalua performanța. Cu toate acestea, aceste măsuri pot oferi o imagine limitată a valorii reale. De ce? Pentru că aceste statistici pot fi influențate de mai mulți factori și nu dezvăluie întotdeauna cauzele și efectele care stau în spatele lor.

Statisticile utile pentru evaluarea performanței au două caracteristici cheie: sunt persistente și predictive. Persistente înseamnă că rezultatele observate într-un moment dat au tendința de a se menține în timp, iar predictive înseamnă că există o relație cauzală între acțiuni și rezultatele măsurate.

Procesul de alegere a statisticilor potrivite pentru evaluarea performanței poate fi structurat în 4 pași:

Pasul 1: Definiți obiectivele 

Începeți prin a defini cu claritate obiectivele pentru business. Crearea de valoare economică este adesea un obiectiv logic, dar puteți alege și alte direcții, cum ar fi maximizarea longevității companiei.

Pasul 2: Elaborați o teorie a cauzei și efectului

Identificați factorii financiari și nefinanciari care influențează crearea de valoare. Analizați dacă acești factori pot fi legați în mod logic de obiectivele voastre și stabiliți dacă există o corelație persistentă și predictivă între acești factori și rezultatele dorite.

Pasul 3: Identificați activitățile specifice

Identificați activitățile pe care angajații le pot controla și care pot contribui la atingerea obiectivelor. Asigurați-vă că există o legătură persistentă și predictivă între aceste activități și obiectivele dvs.

Pasul 4: Reevaluați statisticile în mod regulat

Nu uitați să reevaluați statisticile utilizate pentru evaluarea performanței în mod regulat. Factorii care influențează valoarea pot evolua, și astfel, statisticile trebuie să fie actualizate pentru a rămâne relevante.

Într-o lume în continuă schimbare, utilizarea statisticilor corecte și actualizarea lor constantă sunt esențiale pentru a obține un avantaj competitiv. Așa cum Oakland Athletics a revoluționat baseball-ul prin alegerea statisticilor corecte, și companiile pot obține beneficii semnificative prin identificarea și exploatarea statisticilor relevante pentru obiectivele lor.

Sursa articolului: https://hbr.org/2012/10/how-to-pick-the-right-metrics

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială