4 piloni esențiali în management

Pentru că teoria sună bine, pilonii principali pe care se bazează un management sănătos sunt: planificarea, organizarea, leadership-ul și controlul cifrelor.

Managerul este un maestru al strategiei și al planificării.

În realitate, de cele mai multe ori, el e într-un carusel de evenimente, întrebări și aleargă după soluții continuu. A devenit maestru în a oferi soluții la cerințe nespecifice și detectiv pentru cauzele adevărate din spatele problemelor.

Intru și eu acolo, intră și prietenii mei, poate intri și tu câteodată în această poveste. Și nu îți scriu asta dintr-o poziție de victimă, ba dimpotrivă, e dintr-o zonă asumată.

Îmi asum realitatea și fac tot posibilul să fiu un strateg bun chiar și într-o dinamică atât de vie și într-o lume atât de complexă ca și cea a managementului. Fac tot posibilul să analizez, să prioritizez și să iau decizii înțelepte.

Și pentru a mă menține pe esență, când eram manager, aveam 4 piloni de care mă țineam în rolul meu.

Așa că, îi share-uiesc cu tine:

 

1️⃣ Identifică 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐬̗𝐭𝐢 și care e stadiul din care vrei să pornești spre o altă direcție (analizează cifre, date etc). Până nu cunoști realitatea, punctul de pornire, până nu îți cunoști resursele, e greu să faci primul pas.

2️⃣ Clarifică 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭̗𝐢 𝐜𝐚 𝐬̗𝐢 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚̆, viziunea business-ului/a echipei. Uită-te în perspectivă și setează obiectivele specifice pentru a atinge rezultatele intermediare.

3️⃣ Gândește și pune pe hârtie 𝐜𝐮𝐦 𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭̗𝐢 spre acea viziune, respectiv, fă strategia și planul de acțiune.

4️⃣ Știi exact 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐭̗𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐚𝐜𝐨𝐥𝐨 pentru că ai KPI pe care îi măsori continuu, monitorizezi procesul și cifrele și sărbătoriți reușita când e bifat obiectivul.

Dacă e să rezum tot ce înseamnă managementul pentru mine, cam asta e. Și poți să îl duci în macro, la nivel de an, de trimestru, dar și în micro la nivel de zi.

Când faci management eficient, treci prin aceste etape continuu. 😊

Pentru “Pareto” din tine,

Diana.

PS: dacă îți dorești să primești gratuit, mai multe tehnici și metode validate de antreprenori de succes, te invit să te alături comunității Wiseleader: 

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială