Ce apreciez la antreprenorul român

Eram într-o ședință cu un client, acum 3 săptămâni. Era a patra ședință pe acea zi, al patrulea business cu care lucram, la finalul unei săptămâni în care am trecut prin cel puțin 12 businessuri diferite în consultanță. 

Și pur și simplu, într-un moment al ședinței, m-am auzit spunând “Doamne, fain e antreprenorul român!”.

Știi momentele acelea când pur și simplu simți recunoștință față de cineva sau de ceva și te cuprinde emoția, acel moment în care tragi aer în piept lent și când conștientizezi că nimic nu e întâmplător?

Ei bine, așa a fost!

Pentru mine nu e întâmplător că lucrez cu antreprenori români.

Antreprenorul român e cel care mi-a dat contextul să învăț ce înseamnă business și cum se face un management eficient. El e cel alături de care și de la care am învățat mare parte din ceea ce știu azi. 

😃 Așa că, azi, vreau să îți mulțumesc, antreprenorule român și să îți spun că te apreciez pentru că:

  • Nu te lași la greu și nu renunți ușor. Știu! Ai fost obișnuit să lucrezi cu greul și asta te ajută să nu pleci la prima ocazie. 

  • Deși încă mai ai o amprentă efect a comunismului, cea de “a demonstra că eu sunt cel mai…”, ai început să cauți resurse să îți regăsești locul, ai început să angajezi seniori și să faci loc și altora să contribuie în viziunea ta. 

  • Rar am mai întâlnit antreprenor mai creativ și mai inovativ ca și tine. Pe asta mă pot baza: sigur găsești o soluție. 

  • Atunci când scapi de sindromul impostorului nu mai ai limite. Îți iei puterea înapoi și devii vizionar. Un vizionar care inspiră o lume întreagă.

  • Deși ai fost învățat că a cere ajutorul te face incompetent, devii din ce în ce mai smerit. Cauți educația, cauți resurse, cauți ajutor. Și nu ai idee ce înseamnă asta pentru România. 

  • Oriunde ai fi în lumea asta, nu ai cum să nu te diferențiezi. Nu ai cum să nu ieși în evidență cu drive-ul tău nebun și cu dorința de a fi văzut. Îmi este ușor să înțeleg de ce reușești să faci businessuri de succes pe plaiuri străine. 

  • Ai început să îți cauți tribul. Tribul celor care iau decizii înțelepte și care construiesc un business durabil, acel business care lasă o amprentă pentru generațiile care vin. 

  • Azi, dai din timpul tău, energia ta, inteligența și voința ta, pentru o Românie mai bună. 

Așa că, dragă antreprenorule român, îți mulțumesc și te apreciez!

La mulți ani!

Din suflet, 

Diana

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială