Ce faci când cineva nu performează?

Scopul tău ca și manager este să ajuți ca întreaga echipă să lucreze împreună eficient și să scoți maximul din potențialul fiecăruia.

Nu vei reuși cu fiecare, dar dacă reușești cu o mână de oameni din echipă, deja rezultatele sunt semnificative.

Ce poți face în această privință❓

Analizează performanța echipei prin rezultatele pe care le are și calitatea proceselor de lucru și de comunicare prin care au ajuns acolo.

1️⃣ Identifică specific unde nu performează angajatul și transmite-i clar asta. Nu te eschiva și nu împacheta frumos mesajul doar ca să pari un lider bun. Fiecare coleg de-al tău merită transparență și merită să-l tratezi ca de la adult la adult.

2️⃣ Caută împreună cu el cauza adevarată din spatele performanței slabe. Verifică dacă nu își dă interesul, e o problemă la procedură, nu are suficiente resurse/suport, îi lipsesc abilități esențiale, este un blocaj de la un alt coleg care nu bifează la timp alte rezultate intermediare și habar nu au cum să comunice etc.

3️⃣ Faceți un plan de acțiuni specifice de redresare a performanței împreună.

4️⃣ Oferă-i resursele extra de care are nevoie pentru a reveni la standardul inițial: training, coaching, consultanță cu vreun coleg care știe să facă foarte bine task-ul respectiv, consultanță cu un expert extern, sprijin pentru a reface procedura etc.

5️⃣ Vezi dacă e wise și eficient să îi amâni sau să îi iei niște task-uri, poate mai puțin importante și să le delegi altcuiva, ca el să aibă focus pe ce e important.

6️⃣ Stabilește punctele de verificare cu el. În ce mod (raport, ședință zilnică, ședință săptămânală) verificați parcursul performanței lui.

7️⃣ Măsoară performanța și oferă sprijinul promis.

8️⃣ Dacă progresul nu este unul semnificativ, intri pe procedura de “deadline de redresare”, în care stabiliți un timp specific, până când e nevoie să ajungă din nou pe performanță, pentru a putea rămâne pe acest rol. Business-ul nu poate rezista la infinit în neperformanță. Uneori, 3 luni e în regulă, alteori, 3 săptămâni sub punctul critic poate să te ducă într-un down puternic.

Pentru wiseleader-ul din tine,

Diana.

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială