Cum este un Wiseleader?

Un wiseleader are răbdare, încredere și curaj.

🔸 Are 𝐫𝐚̆𝐛𝐝𝐚𝐫𝐞 că procesul durează și rezultatele vor veni. Știe că pune azi semințele, dar rezultatele urmează să vină după o anumită perioadă.

Și nu e ușor. Nu de alta, dar faptul că noi nu suntem în topul țărilor dezvoltate, ne ajută extrem de mult să ne comparăm continuu cu vecinul. Vecinu’ care are succes mai mult.

Și e la îndemână să punem presiune pe noi, să ignorăm progresul, să ne ignorăm povestea și drumul nostru, pentru că avem ochii pe al vecinului. Asa că, da, un wiseleader are răbdare și rămâne cu ochii la el în ogradă.

🔸 𝐈̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞. Un wiseleader are încredere în el. Am observat că foarte mulți antreprenori își pierd încrederea în ei, ajung într-un moment în care au senzația că se învârt în același cerc și că nu mai știu pe unde să o ia, nu-și mai văd viziunea.

Și în special, nu mai au încredere în ceilalți pentru că avem tendința să fim niște lupi singuratici, cum poate pe mulți, societatea ne-a învățat. Am fost antrenați să luptăm pentru notele noastre și pentru statutul de premiant.

Îi văd des că ajung într-un punct în care nu mai au încredere în oamenii pe care îi au în echipă, nu mai au încredere că pot să facă real ceva cu ei, nu mai au încredere în furnizori și nici în clienți etc.

Când real, toate pornesc de la faptul că nu mai are încredere în el. Doar că este mai simplu să ducem în exterior, e mai puțin dureros. 🙂

Așa că da, wiseleader e în punctul în care are încredere în el și în oamenii din jurul lui, atât cât e nevoie pentru a construi împreună.

🔸 Iar când am zis 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣, mă refer la curajul de a cere ajutorul, de a spune nu știu, nu am idee și am nevoie să mă ajutați. Vreau să ne punem jos, împreună și să găsim o soluție.

Curajul de a-i lăsa pe ceilalți să facă lucrurile, chiar dacă ți-e frică și nu știi dacă o să se întâmple așa cum îți dorești.

Și curajul de a-ți lua timp pentru tine, de a fi vizionar în primul rând pentru tine, ca mai apoi să fii vizionar pentru ceilalți.

Dă-ți voie să scoți la suprafață wiseleaderul din tine. A fost mereu acolo, doar că uneori, îl ignorăm total. Ne ignorăm puterea, experiența și povestea.

Dă-ți voie să servești mai mult, să te servești mai mult și să materializezi mai mult viziunea ta.

Pentru wiseleader-ul din tine,

Diana. 

Distribuie articolul:

Hai în comunitatea Wiseleader

Vrei să lucrezi cu Diana Crișan o zi pentru dublarea productivității?

Te așteptăm la sprintul Dublează-ți productivitatea, dublează-ți REZULTATELE

10 iunie 2023

Te-ar putea interesa și următoarele articole

Planificarea anuală / trimestrială